maanantai 15. elokuuta 2011

Maailman parhaimmat ranskalaiset

En ole ikinä ollut perunan ystävä. Pienikokoiset uudet perunat kesäisin on ihan jees, mutta vain jos joku niitä tarjoaa – itse en ole perunaa ostoskoriini laittanut. Paitsi tämän vuoden keväästä lähtien! Kun aloitin gluteenittoman ruokavalion oli jotain keksittävä viljaruokien tilalle. Ostin Rosamunda perunoita ja tein niistä lohkoperunoita. Tuli niin taivaallisen hyviä, että kokkasin niitä pitkään vähintään kaksi kertaa viikossa.


Kolmen perunan ja muutaman kesäkurpitsakiekon marinointiin tarvitaan:
0,5 dl luomu oliiviöljyä
1 tl merisuolaa
Meiran Kuuma Etelä-Amerikka mausteseosta
Chilijauhetta
Mustapippuria
Sitruunapippuria
Rosmariinia
valkosipulinkynsi puristettuna (vastaavasti valkosip.jauhetta)
(paprikajauhetta)

Uunissa 225° 25 min, keskitason ylimmällä tasolla.
(Laitan grillivastuksen päälle viimeiseksi 10 minuutiksi)

Pari ehdotonta vinkkiä:
1. käytä tarpeeksi öljyä
2. leikkaa lohkoista tarpeeksi ohuita – mikään ei ole kamalampaa kuin kuiva ja sisältä raaka lohkoperuna.

Perunan seuraksi voit marinoida ja valmistaa uunissa porkkanaa, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Nam!

Ei kommentteja: