lauantai 25. helmikuuta 2012

Chocolate-chip cookies

Leivoin pitkästä pitkästä aikaa. Jostain syystä sen jälkeen kun aloin gluteenittomaksi olen leiponut hyvin vähän. Nyt kuitenkin pienen ajan sisään olen tehnyt jo kaksi kertaa suklaahippukeksejä.

Tarvitset:
125 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl Semperin Fin-Mix jauhoja
0,5 tl vaniljasokeria
0,5–1 tl leivinjauhetta, riippuen siitä kuinka litteitä keksejä haluat, minä suosin litteitä
0,5–1 levy suklaata (Fazerin Sinistä tai tummaa suklaata, maun mukaan)

Lämmitä uuni 180°C

Sekoita pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri keskenään.
Lisää kananmuna ja sekoita.
Lisää jauhot, joihin vaniljasokeri sekoitettu.
Lisää leivinjauho ja sekoita muutaman kerran.
Pilko suklaat hipuiksi ja sekoita lopuksi taikinaan.

Pyöritä taikinasta pieniä palloja (kuin lihapullia) pellille leivinpaperin päälle. Sitten vaan uuniin n. 10 minuutiksi. Tarkkaile, kun valmistat näitä ensimmäistä kertaa! Jokainen uuni on erilainen ja voi olla, että keksit ovat valmiita jo 8 minuutissa. Jätä mieluummin vähän raa'aksi, kuin liian kypsäksi.


1 kommentti:

EtsiResepti kirjoitti...

Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

Ystävällisin terveisin,

Etsiresepti
http://www.etsiresepti.fi/