lauantai 3. syyskuuta 2011

Kasvispihvit, joissa on vähän kaikkea

Tein tuollaisia soijarouhepihvejä, joihin iskin vaikka mitä. Katsotaan, jos edes muistan mitä kaikkea niihin laitoin. Homman nimihän on se, että soijarouhe itsessään on täysin mautonta ja kaipaa sen vuoksi kaiken mahdollisen avun.


Mittasin kattilaan kiehuvaa vettä ja soijarouhetta (n. 2,5 dl molempia). Kasvisliemikuutioita ei ollut, joten maustamiseen käytin oikeastaan kaikkea mitä maustehyllystäni löytyi: mm. currya, chilijauhetta, mustapippuria, merisuolaa, Etelä-Amerikan mausteseosta, timjamia, paprikajauhetta. Annoin seoksen maustua n. 15 minuuttia. Hellaa ei siis tarvitse laittaa koko aikana päälle, sillä veden voi kuumentaa vedenkeittimessä kiehuvaksi. Voit myös kuumentaa veden kiehuvaksi kattilassa, mutta ota kattila pois liedeltä, kun lisäät soijarouheen ja mausteet.

15 min jälkeen lisäsin mukaan tuorepersiljaa, seesaminsiemeniä, kevätsipulia, ison valkosipulin kynnen, 2 kananmunaa ja n. ruokalusikallisen gluteenitonta jauhoseosta, taisin ripotella myös vähän parmesan "cheese powderia". Jääkaapissani oli myös jämäpala paprikaa, jonka pilkoin mukaan.

Kuumensin pannun kuumaksi, pyörittelin ja taputtelin taikinasta sopivan kokoisia pihvejä ja paistoin voissa rusehtaviksi. Taikinasta tuli muistaakseni 8 pihviä. Ja oli muuten hyviä.

Ei kommentteja: