lauantai 25. helmikuuta 2012

Chocolate-chip cookies

Leivoin pitkästä pitkästä aikaa. Jostain syystä sen jälkeen kun aloin gluteenittomaksi olen leiponut hyvin vähän. Nyt kuitenkin pienen ajan sisään olen tehnyt jo kaksi kertaa suklaahippukeksejä.

Tarvitset:
125 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl Semperin Fin-Mix jauhoja
0,5 tl vaniljasokeria
0,5–1 tl leivinjauhetta, riippuen siitä kuinka litteitä keksejä haluat, minä suosin litteitä
0,5–1 levy suklaata (Fazerin Sinistä tai tummaa suklaata, maun mukaan)

Lämmitä uuni 180°C

Sekoita pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri keskenään.
Lisää kananmuna ja sekoita.
Lisää jauhot, joihin vaniljasokeri sekoitettu.
Lisää leivinjauho ja sekoita muutaman kerran.
Pilko suklaat hipuiksi ja sekoita lopuksi taikinaan.

Pyöritä taikinasta pieniä palloja (kuin lihapullia) pellille leivinpaperin päälle. Sitten vaan uuniin n. 10 minuutiksi. Tarkkaile, kun valmistat näitä ensimmäistä kertaa! Jokainen uuni on erilainen ja voi olla, että keksit ovat valmiita jo 8 minuutissa. Jätä mieluummin vähän raa'aksi, kuin liian kypsäksi.


Ei kommentteja: